Animaties

De mensen die op deze site aan het woord komen hebben nog veel meer meegemaakt. Hun ervaringen zijn uitvoerig beschreven in boekvorm. Er is een speciale uitgave voor kinderen. De digitale versie bevat ook alle animaties.


De Boeken

Andere Achterhuizen en Ondergedoken als Anne Frank bevatten de verhalen van vijftien mensen die het wel overleefden, mannen en vrouwen die horen tot de laatste getuigen. Het zijn hĂșn verhalen, die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. Ze werden opgetekend door Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis. In Ondergedoken als Anne Frank hebben zij de oorspronkelijke verhalen herschreven en het taalgebruik aangepast, zodat kinderen van 10, 11, 12, 13 ze goed kunnen begrijpen.

Het boek Andere Achterhuizen is verkrijgbaar in de boekhandel en on-line te bestellen bij uitgeverij Athenaeum.

Het boek Ondergedoken als Anne Frank is verkrijgbaar in de boekhandel en on-line te bestellen bij uitgeverij Querido.


Digitale uitgaven

Ondergedoken als Anne Frank is nu ook digitaal beschikbaar. Tussen de verhalen door bekijkt u rustig alle filmpjes. Het fotomateriaal is in hoge resolutie haarscherp te zien.


De schrijvers

Peter Henk Steenhuis is filosofieredacteur bij Trouw en publicist. Marcel Prins is cameraman en filmmaker. In 2005 maakte hij de film Het misdrijf van Abraham Prins, die genomineerd werd voor het Gouden Beeld, de prijs voor de beste televisiedocumentaire van dat jaar. Ontwerper Marcel van der Drift maakte de animaties en programmering voor de digitale uitgaven.


Reacties

Onthullende en ontroerend.
Jeroen Krabbé

Mooi project, prachtig project.
Ad van Liempt

Het is zo vers. De tijd schuift in elkaar. Alsof het gister was.
Vincent Bijlo

Een schitterende manier om het vergeten te voorkomen.
Pieter van den Blink, Vrij Nederland

Sommige passages in deze verhalen benemen je de adem.
Aleid Truijens, De Volkskrant

Helder, in spreektaal, onderkoeld, aangenaam.
Jan Blokker, NRC

 

Andere Achterhuizen - boek

Andere Achterhuizen - boek